I   magyar   I   english   I   roman   I   deutsch   I   pусский   I  
Ifotech KlarGlas Üvegkarc eltávolítás
IFOTECH   I   KLARGLAS RENDSZER  I   KLARGLAS KÉSZLET  I   ÁSZSZF   I   REFERENCIÁK   I   VIDEO   I   KAPCSOLAT

 • Üvegkarc eltávolítás
 • Klarglas készlet
 • Üveg renoválás
 • Üveg tisztítás
 • Üveg polírozás
 • Üveg felújítás

KlarGlas rendszer

Mi a KlarGlas rendszer?

Az IFOTECH cégcsoport saját fejlesztésű, üvegkarc, savas bemaródások eltüntetésére alkalmazott technológiája. A KlarGlas készlettel a helyszínen javíthatjuk az üvegfelületek sérüléseit, úgy, hogy az üveget nem kell kiszerelni a keretből. Jól képzett szakembereinknek köszönhetően az egész ország területén vállaljuk a karcok eltávolítását.

Milyen karcokat lehet eltávolítani?

A következő sérüléseket lehet a felületről eltávolítani:
 • mély karcok (scrach)
 • karcok
 • savas bemaródások (aching)
 • mechanikai bemaródások
 • mattulás (öregedés vagy környezeti behatás)

 • Flexelés okozta sérülések és kagylósodások - főleg a felület sarkai közelében - csak kis mértékben javíthatóak.

  Hol alkalmazható az eljárás?

  Alapvetően valamennyi sík és íves üvegfelületen használható rendszer. Az üveg szinte valamennyi típusán használható rendszer: float, páncél, ragasztott biztonsági üveg (VSG), gyantával ragasztott üveg (VG), egyrétegű edzett biztonsági üveg (ESG), egyrétegű hőerősített (előfeszített) üveg (TVG), a gyantával (VG) ill. PVB fóliával (VSG), stb. Felhasználási felületek szerint: kirakatüvegek, bejárati ajtók, fogadópultok, ablakok, teraszajtók, üveghomlokzatok, télikertek, elválasztó üvegfalak, akváriumok, tusolók, üvegpolcok, vitrinek, tükrök, stb. További felhasználási lehetőségekre nyitottak vagyunk. Megrendelők szerint is számtalan megrendelő lehet: lakóházak, irodaházak, ipari létesítmények, üzlethelyiségek, bankok, biztosítók, hotelek, hajók, építkezések, tömegközlekedési eszközök (busz, villamos, metró, stb.) Közlekedési eszközök szélvédőit csak speciális esetekben szabad javítani (pl. veterán, pótolhatatlan, vagy nem látószögben lévő sérülések).

  Hogyan történik a felújítás?

  A KlarGlas eljárás során minimális mennyiségű anyag kerül lecsiszolásra. A sérült felületet addig csiszoljuk, míg a sérülés alsó szintjét el nem értük. A törési, repedési pontot így eltűntettük, újra homogén felületi feszültségű az üveg. További csiszolással és polírozással eredeti fényét adjuk vissza a felületnek.

  Mennyi anyagot csiszolunk le az üvegből?

  A csiszolással nem változik az üveg síkja jelentősen. A legtöbb esetben a gyártói határértékeken belül maradunk. Az üvegfelületek vastagsági eltérését különböző szabványok szabályozzák. Például az MSZ EN 12150-1:2000 szabvány float üveg vonatkozásában 8-12 mm üveg esetén +/- 0,3 mm engedélyez. Szokványos üvegkarcok mélysége nem szokott több lenni mint 0,02 -0,05 mm. Ezen karc kicsiszolása így nem befolyásolja negatívan a szabványnak való megfelelőséget.

  Megváltozik-e a felület optikája?

  Mivel a karcot lehetőség szerint nagy felületen kezeljük az optikai torzulásokat minimalizáljuk. Az esetek nagy többségében a normál szemlélőnek nem tűnik fel, illetve nem zavaró a beavatkozás. A Magyar Üvegipari Szövetség Építészeti Üveg Tagozata valamint az ÉMI Kht. által kidolgozott "Irányelv építőipari üvegtermékek vizuális minőségének megítéléséhez" úgy rendelkezik, hogy a síktól való eltérésnek az üveg kerületére vetítve - a hengerelt üvegből készült ESG ill. TVG kivételével - nem szabad a 4 mm/fm értéket meghaladnia. A mi szokványos beavatkozási mélységünk a már előbb említett 0,02 -0,05 mm, tehát az irányelv határain belül történik. Az üvegfelületek befogói közelében, illetve a sarkokban nem minden esetben sikerül a tökéletes helyreállítás, ezekre a helyekre a szabvány, illetve az irányelv is megengedőbb, így az esetek többségében az nem minősül hibának.

  Milyen előnyei vannak KlarGlas rendszernek?

 • a folyamat nem zavarja a normál üzemeltetést
 • gyors reakcióidő
 • nincs jelentős optikai torzulás
 • a csiszolás és polírozás beépített állapotban történik
 • törések megelőzése a karcok mentén
 • környezetkímélő megoldás
 • jelentősen olcsóbb, mint a csere
 • nincs ki és beszerelési költség
 • jelentős számú referencia
 • száraz eljárás
 • Mit kell tenni, ha kár ért?

  Amennyiben sérült üvegfelülete van hívja a következő telefonszámot: 06 30 9397 635 , vagy küldjön egy e-mailt:ifotech@ifotech.hu Kollégáink megbeszélik Önnel a teendőket és megbeszélnek egy ingyenes időpontot a felméréssel kapcsolatban. A felmérést követően részletes árajánlatot adunk, gazdaságossági elemzéssel. Amennyiben a javítás nem gazdaságos, javasoljuk a sérült üveg cseréjét. Amennyiben Ön elfogadja ajánlatunkat megbeszélünk egy időpontot a kivitelezésre, majd eltávolítjuk a sérülést, hogy újra jó kilátása legyen .

  Mennyibe kerül a javítás?

  Az károk és az üvegek fajtái különbözőek, a helyszínek megközelíthetősége és a munkavégzés feltételei is nagyban befolyásolják az árat. Átalányárat így nem áll módunkban adni, véleményünk szerint nem is lenne tisztességes. Pontos árat alapvetően a körülmények felmérését követően adunk. Kisebb sérülésék esetén telefonon történt egyeztetést, illetve fényképek alapján áll módunkban adni, illetve ha a javítás nem gazdaságos, akkor a cserét javasolni.

  Miért pont az IFOTECH?

  A hosszú évek tapasztalata az üvegkarcok csiszolása területén, a saját előállítású csiszolóanyagok, valamint a teljes csiszolórendszer megoldást kínál valamennyi üvegkarccal kapcsolatos problémára.
  TELEFON:
  +36 30 9 397 635
  KlarGlas táska Klarglas táska
  polírozó flakon

  polírpor


  infra hőmérő

  csiszoló és polírozó tárcsák

  plolírozó gép


  drótkefe


  tárcsa felfogó


   

  Üvegkarc eltávolítás
  Ifotech Facility Management Kft.
  1115 Budapest, Fraknó utca 8/b
  Tel.:+36 30 9 397 635, Fax.:34/572 035
  www.klarglas.org
  ifotech@ifotech.hu