Homlokzat tisztítás

A homlokzat az épület arca

A homlokzat burkolata meghatározza az egész építményről alkotott benyomásunkat. Számtalanszor rácsodálkozunk azokra az épületekre, amelyeket egy alapos tisztítás után megtekintünk. Mintha egy szürke csomagolóanyagból vettük volna ki a gyönyörű épületet.

A homlokzat anyaga nagyon sokféle lehet

természetes kövek: gránit, márvány, kő
műkövek
vakolatok, nemesvakaolatok, hószigetelő vakolatok
kültéri festékkel festett vakolat
eloxált, vagy porfestett fém (csarnokok)
rozsdamentes fém (díszítő elemek)
műanyag
fa

A különböző környezeti behatások miatt a homlokzatok idővel elveszítik eredeti “fényüket”. A pára, nedvesség és a levegőben lebegő por és korom különösen rossz hatással van a felületre, a homlokzat külalakját gyorsan elcsúfítják, akár maradandó károsodáshoz is vezethetnek.

Különböző szennyeződésfajták

ásványi eredetűek: korrózió okozta elszíneződés, időjárás okozta kárososodás, kimosódás betonból, cementfátyol, pigmentációs szennyeződések, ásványi festékek okozta szennyeződés

organikus eredetűek: olaj és zsírfoltok, penészgombásodás, korom, madárürülék, algásodás, festékek, mohásodás, graffitik

A homlokzat tisztítása

A tisztítás lehet vegyszeres, mechanikai, de szükség szerint akár mindkettő kombinációja is szóba jöhet.

A tisztítás során különböző technikák állnak rendelkezésünkre

hidegvizes tisztítás (vegyszeres)
nagynyomású forróvizes tisztítás (vegyszeres)
száraz szemcseszórás (homok, korrund, dióhéj, üveg, stb.)
nedves szemcseszórás (kölönböző anyagú és méretű szemcsék)
alacsonynyomású víz-szemcseszórás (TORBO)
szárazjégszórás

A vegyszeres tisztítás során, a felület és a szennyeződés típusa szerint savas, vagy lúgos tisztítószerekkel dolgozunk. A tisztítási technológia kiválasztása nagy körültekintést igényel. Nem minden felületet lehet egyszerűen nagynyomású mosással megtisztítani. A rosszul kiválasztott technológia a felület károsodásához vezethet. A szennyeződés fajtája is meghatározó a technológia kiválasztásakor. Valamennyi munkánkat körültekintően, az adott felület, a szennyeződés fajtája és természetesen a vevő igényeinek megfelelően alakítjuk ki.

Nem elég csak tisztítani, de védeni kell

A további szennyeződések és károk megelőzése érdekében javasoljuk a homlokzat impregnálását, védelmét. Ahhoz, hogy a megtisztított felület állagát hosszú ideig meg tudjuk őrizni, fontos, hogy védőréteggel lássuk el a homlokzatot. A védőréteg kiválasztása során is körültekintően kell eljárnunk és meghatároznunk a legmegfelelőbb védőréteget.

Védőrétegek

hidrofóbizáló réteg
gombásodást és mohásodást gátló védőrétegek
tartós graffiti elleni védőréteg
időleges graffiti elleni védőréteg

Mohás, algás homlokzat tisztítása

A modern, hőszigetelt homlokzatok egy idő után egyre jobban elszennyeződnek. Ennek oka nem elsősorban a szálló por és korom, hanem az felületen megtelepülő algák, mohák és zuzmók.

A szennyeződések 90-95 % algásodásból, mohásodásból eredő szennyeződés.

Az Ifotech Clean Kft., mint homlokzattisztító és algaeltávolító cég a leggyorsabb és a leghatékonyabb megoldást kínálja a problémára. A kezelés során azonnal látható eredményt érünk el és a megelőző kezelés hosszan tartó védelmet biztosít.

Nermcsak tisztítjuk a homlokzatot, hanem tartós védelmét is biztosítjuk.

Az általunk kínált technológia előnyei:

  • olcsóbb, mint újrafesteni
  • 12 m magasságig állványzat nélkül dolgozunk
  • min. 5 évig tartó védelem
  • magasnyomás nélküli tisztítás

Biztos a siker!?

Annyira biztos, hogy a munkavégzés előtt ingyenes mintafelületet készítünk. Amennyiben elégedett a minőséggel, úgy elvégezzük a tisztítást és védőréteggel látjuk el a homlokzatot.

A homlokzattisztítás specialistái vagyunk

Az általunk alkalmazott technológiával és tisztítószerekkel azonnal látható eredményt érünk el, magasnyomás felhasználása nélkül.

Azokat a problémás felületeket amit mások nem vállalnak el, azt mi szívesen elvállaljuk!

Csodálkozni fognak!