Graffiti elleni védőszerek

Graffiti Magic

Graffiti és plakát elleni védőréteg

A védőréteg felhordása

Védőréteggel ellátott felület

Filc firka a védőrétegen

Filc firka eltávolítása samponos vízzel és kefével

Filc firka eltávolítása utáni felület

Optikai megjelenés felhordás után

Termékinformációk

Graffiti Magic

Graffiti és plakát elleni védőréteg

A Graffiti Magic védőréteget speciálisan az utcai berendezések kezelésére tervezték. Olyan tartós, nem sérülékeny rendszer, mely lehetővé teszi a graffiti és a plakát ragasztás többszöri eltávolítását a legkülönfélébb felületekről. A Graffiti Magic terméket már több mint 10 éve sikeresen alkalmazzák a bevásárlóközpontoknál, emlékműveknél, középületek felszínén, illetve számos más területen Európában és a tengerentúlon egyaránt.

Felhasználási terület

A Graffiti Magic sok az egyben védőréteg, mely hatékony védelmet nyújt minden típusú graffiti és illegális plakát elhelyezés ellen beton, tégla, fém, fa, kő, gipsz és a korábban már festett felületeken egyaránt. A Graffiti Magic nem jár piszokkal, nem tartalmaz káros anyagokat, az eredeti felületet optikailag nem befolyásolja. A világos színű felületek, pl. a terméskő sötétebb színűvé válhat, de ez a változás csökkenthető, ha sötétedés gátló anyaggal (Non Darkenig Sealer) előkezeljük a sötétedésre hajlamos felületet.

Használata különböző felületeken, bevonati rendszereken

Porózus, beton felületeken:
Non Darkening Sealer-rel kell kezelni, alapozó réteg száradása után (24 óra) 2 rétegben felvinni a felületre minimum 4 óra száradás a második réteg felvétele előtt 1l 8-10nm felületre elég.

Homokkő:
Non Darkening Sealer-rel kell kezelni, alapozó réteg száradása után (24 óra) 2 rétegben felvinni a felületre, minimum 4 óra száradás a második réteg felvétele előtt 1l 8-10nm felületre elég.

Tégla:
2 réteg Graffiti Magic száradási útmutatót figyelembe kell venni, ha a tégla porózus 1 réteg Non Darkening Sealer a Graffiti Magic használata előtt.

Kezelt fa felületek:
ugyanúgy kell alkalmazni, mint a homokkőnél illetve a beton és porózus felületeknél.

Kezeletlen fa felületek:
A Graffiti Magic nem óvja meg a kezeletlen fát az UV sugárzástól és a repedésektől, ezért használata nem ajánlott. Az előfestett felületeknél használat előtt a gyártó véleményét ki kell kérni.

Fém felületeknél:
Pl.: bronz, acél használat előtt a tapadást tesztelni kell, szükség szerint tapadást elősegítő alapozóval kell a bevonandó felületet előkezelni.

Plexi, fényes műanyag felületek:
használata nem ajánlott.

Egyéb műanyag felületek:
használat előtt a tapadást tesztelni kell, szükség szerint tapadást elősegítő alapozóval kell a bevonandó felületet előkezelni.

Egyéb festett felületek: A különböző bevonati rendszerek összeférhetőségét tesztelni kell, vagy a gyártóval kell konzultálni a Graffiti Magic használatáról.

Jellemzők

  • A Graffiti Magic sűrű világossárga folyadék
  • A Graffiti Magic szem- és bőrizgató hatású
  • Fajlagos tömege: 0,9-1,1 Kg / Liter

Biztonsági előírások

A Graffiti Magic graffiti elleni védőréteg alkalmazásakor használjon gumikesztyűt, védőszemüveget: BS EN 166 349 B és viseljen szintetikus overallt.

Felhasználási körülmények

Felület előkészítés:
a felületnek kosz, olaj és por mentesnek kell lennie, a laza, pergő festékmaradványokat, vakolati részeket a felületről el kell távolítani, amennyiben szükséges a felületet magas nyomású vízzel lemosni. A felületnek száraznak kell lennie a Graffiti Magic felhordása előtt.

Felhordás előtt:
a Graffiti Magicet alaposan össze kell rázni. Kis mennyiséget célszerű egyszerre használni a rövid száradási idő miatt. Távol kell tartani közvetlen napsugárzástól, nedvesség, víz nem érheti. A már kinyitott tárolóedényeket légmentesen vissza kell zárni, a maradék anyagot a csomagolóedénybe haladéktalanul vissza kell tölteni.

Felületkezelés:
2 rétegben hengerrel a felületre felvinni, a második réteg felvitele előtt minimum 4 óra száradási időt be kell tartani. Felhordásánál kerülni kell az ecset, kefe használatát. Szórásos eljárással is felhordható, ez esetben 10 %-os hígítás ajánlott. Szórásos eljárás az 500 nm feletti felületek esetében gazdaságos.

Felhordás:
+ 8 és + 25 C° közötti hőmérsékletnél, száradási, érintési idő 1-2 óra, 24 óra elteltével vonható be ismételten Graffiti Magic nem alkalmazható: – tartósan +8 C° alatti hőmérséklet esetén – ha 6 órán belül eső várható – állandóan vizes felületen ( pl. uszoda) – ha a száradási idő alatt a hőmérséklet + 5 C° alá esik A Graffiti Magic néhány napon belül kemény, de rugalmas felületet képez, mely a graffitiknek és vadplakátoknak ellenálló tulajdonsággal rendelkezik.

Az eszközök tisztítása, higítás:
Az eszközök vízzel nem tisztíthatók, csak White Spirittel, mosó- lakkbenzin

Graffiti és plakát eltávolítás
Kis felületek tisztíthatók meleg vagy hideg vízzel szivaccsal és egy kis mosogatószerrel, nagy felületeknél magas nyomású víz használata ajánlott 50-60 fok közötti vízhőmérséklettel.

Szállítás és felhasználás

A Graffiti Magicet 5 l-es fém vödrökben szállítjuk. Kiadósság: 1 liter 8-10 m2 felületre elég.

Tárolás, minőségmegőrzés

Hűvös, jól szellőző helyen, minden gyújtóforrástól és hőhatástól távol, a közvetlen napsugárzástól védve, szorosan lezárt edényben tárolandó. Ne tároljuk együtt erős savakkal és oxidálószerekkel. Felhasználhatósági időtartam 12 hónap.

Jelölési kötelezettség

A termék jelölésköteles: Szem- és bőrizgató hatású!
Veszélyes szállítmányként való jelölése nem szükséges.

Megjegyzés

A szennyezett víz elvezetésével kapcsolatos mindenkori települési előírások betartása kötelező! Ez a termékismertető csak tájékoztató jellegű. Nagyobb felületű felhasználás előtt bizonyosodjon meg arról, hogy a felhasználás feltételei biztosítják-e az optimális végeredményt! A szakszerűtlen felhasználásból eredő károkért felelősséget nem vállalunk. Felhasználói tanfolyamon való részvétellel és technikai segítséggel kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésükre.