Tisztító és védőszerek speciális feladatokra

NanoSterile

TiO2+Ag védőréteg

Termékinformációk

Felhasználási terület

Kórházakban, egészségügyi intézményekben, laboratóriumokban
Fürdőhelyeken, aquaparkokban, fitnesz és wellness centrumokban
Élelmiszeriparban és gyártási iparban
Hotelekben és panziókban
Üzletközpontokban
Autóiparban, személy és teherszállító gépjárművekben
A tömegközlekedési járművekben és vagonokban
Iskolákban, hivatalokban és intézményekben
Éttermekben és konyhákban
Természetes fertőtlenítés a agrártermelőknek, állattartóknak és állatorvosoknak

Mi a NanoSterile?

A NanoSterile titán-dioxid (TiO2) nano részecskéin alapuló védőréteg, amely képes elpusztítani a baktériumokat, a vírusokat és a penészt, közömbösíteni a bűzt és a környezetbe szabadult vegyi anyagokat.

A technológiát Japánban fejlesztették ki és szabadalmaztatták. A TiO2 biocid hatású, így az adott környezetben egészségvédő hatást fejt ki. Munkahelyi környezetben való felhasználása esetén csökkenti az alkalmazottak megbetegedési arányát is. A TiO2 olyan anyag, amely általánosan is előfordul. Hatása annál nagyobb, minél kisebbek a részecskéi. A NanoSterile 2-3 nm részecskéket tartalmaz, amelyek jelenleg a világon gyártott legkisebb részecskék.

A káros, szerves vegyi anyagok, vírusok és penész eltávolítása, a fotokatalitikus reakció elvén történik. A fotokatalízis a beeső fény hatására aktiválódik, ekkor a kezelt felszín elkezd erősen oxidálni. A baktériumok és a vírusok, amelyek az ilyen aktív felülettel lépnek kapcsolatba CO2 és H2O részecskékre bomlanak. A fotokatalízis folyamatának beindítására nem szükséges semmilyen speciális sugárzás, elegendő a természetes napfény. Hatalmas előny a védőréteg élettartama, amely garantáltan 2 év. A NanoSterile természetes úton – agresszív vegyszerek felhasználása nélkül, folyamatosan fertőtleníti környezetét. A TiO2 különböző tanulmányok alapján kétszer hatékonyabb mint a klóros fertőtlenítőszerek és 1,5 x hatékonyabb, mint a ózonos fertőtlenítés.

Az illékony szerves vegyületeket számos, a háztartásokban is használt termék gyártásához használnak. Szobahőmérsékleten ezek akár több éven keresztül is felszabadulhatnak, vagy kipárologhatnaknak. Számos összetevő anyaguk toxikus, amelyek jelenléte egészségi problémák sorozatához vezethet, például a szem irritációjához, fáradtsághoz és szédüléshez. Néhány közülük, mint a benzol vagy a formaldehid, potencionális rákkeltő anyag. Számos országban ezért folyamatosan kiértékelik mennyiségüket, de ezek az adatok sajnos nem mindíg állnak rendelkezésre.

A fotokatalitikus reakció folyamata

A NanoSterile hatékonysága

Tökéletes hatékonyság a baktériumok eltávolításában
Kiváló hatékonyság a vírusok eltávolításában
Magas hatékonyság a szagok eltávolításában (szagok, cigarettafüst,
kipufogógázok)
Jelentős hatékonyság az illékony szerves vegyületek lecsökkentésében
Az érintkezés általi fertőzések kockázatának a lecsökkentése akár 90%-al
Az allergének előfordulásának csökkentése akár 90%-al
A mikropor részecskék előfordulásának jelentős csökkentése
A levegő ionizálása
Magasabb minőségű levegő
Kedvező környezet asztmások és az allergiások számára
Öntisztító hatás – a takarítási költségek csökkentése