Graffiti elleni védőszerek

TENSID AGS® 3502

Graffiti elleni védőszer porózus és nem porózus felületekhez

Ez a festett fal TENSID AGS 3502 védőszerrel lett kezelve mielőtt összefestették.

A graffiti eltávolítása kemikáliák nélkül, forró víz segítségével történik.

Forró vízzel a védőszert addíg melegítjük, amíg a mikroviasz fel nem puhul.

Nyomás segítségével a festék egyszerűen eltávolítható.

Termékinformációk

TENSID AGS® 3502

Graffiti elleni védőszer porózus és nem porózus felületekhez

Felhasználható védőrétegként graffiti- és más szórt festékek ellen – kül- és beltéri felületek kezelésére egyaránt alkalmazható – elsősorban szilárd, porózus felületek kezelésére alkalmas – biológiailag lebomlik.
(OECD Guidline 302B Zahn-Wellens/EMPA teszt szerint)

UBA-Nr.: 3750 – 0005

Felhasználási terület

 • Az AGS® 3502 graffiti védelem graffiti- és más szórt festékek (olaj-, acryl, stb.), de filc- és tusrajzok ellen is védelmet nyújt kül- és beltérben egyaránt.
 • Az AGS® 3502 a legkülönfélébb porózus, nem porózus, erős, kemény, de puha, érzékeny, sőt festett (ásványi festékkel) felületekre is felhordható.
 • Az AGS® 3502 védi a kezelt felületeket a mechanikai behatásokkal szemben is.
 • Az AGS® 3502 védelmet nyújt a káros környezeti behatásokkal (levegő, savas eső, stb.), és vízzel szemben is, így mintegy hosszantartó, időjárásálló védelemnek is tekinthető.
 • Élettartama kb. 4-5 év.

Felhasználási útmutató

A védendő felületet a graffititól és egyéb szennyeződésektől (környezeti szennyeződések, olaj, viasz, festékmaradványok, stb) megtisztítjuk. Ezután az ajtókat, ablakokat és azok kereteit megfelelően letakarjuk.
Ezután az AGS® 3502 graffiti védőszert légmentes szóróberendezéssel, lágy ecsettel, vagy hengerrel a felületre visszük
Felhasználás előtt a szert alaposan fel kell rázni vagy keverni!
Az AGS® 3502 graffiti védőt legalább két rétegben kell a felületre vinni. A második réteget csak az első réteg teljes száradása után szabad felhordani.
Az AGS® 3502 száraz és nedves felületre egyaránt felhordható. De a felület nem lehet vizes! A helyenként megfolyt anyagot meleg vízzel lemossuk.
Az AGS® 3502 felhordása közben a levegő relatív páratartalma nem lehet több 95% -nál.
Az ideális hőmérséklet: 10 – 35 C°. 4 C° levegő hőmérséklet alatt ne használjuk!
Az AGS® 3502 2 óra száradási idő elteltével kezdi védeni a kezelt felületet. Teljes száradás a kezelt felület anyagától függően 4 – 72 óra.
Az AGS® 3502 -vel kezelt felületek tisztítása során a szennyeződésekkel együtt a védőréteg is feloldódik, ezért azt az előbbiekben leírt módon újra fel kell hordani a felületre legalább 2 rétegben.

A kezelt felület megjelenése

Az AGS® 3502 graffiti védelem a felületen transzparens és többnyire nem látható. Egyes anyagok enyhén fénylenek, vagy enyhén elsötétedhetnek.

Jellemzők

 • Az AGS® 3502 graffiti védőszer híg, tejfehér, vizes alapú viaszdiszperzió, lágy oldószerszaggal.
 • Az AGS® 3502 az OECD Guidline 302B Zahn-Wellens/EMPA teszt szerint biológiailag lebomlik.
 • Fajlagos tömege: 1,0 Kg / Liter.
 • Az AGS® 3502 Ph értéke: 8
 • Az AGS® 3502 úgynevezett “kopóréteg”, melynek szerepe a szennyeződéseknek az anyagba való behatolásának megakadályozása.
 • A szer a kezelt felületet azonban diffundálni hagyja.
 • Az AGS® 3502 ellenáll: graffitinek, egyéb festékeknek, filc- és tustollnak, légszennyezésnek, időjárásnak (savas esőnek is), nedvességnek, UV – sugárzásnak, így tehát tökéletes felületi védelmet nyújt.

Biztonsági előírások

Az AGS® 3502 használatakor védőöltözet, műanyag védőkesztyű és védőszemüveg viselése főleg gőzborotvás tisztítás esetén kötelező.

Szállítás és felhasználás

Az AGS® 3502 graffiti védőszert áttetsző, 5 Literes tört fehér műanyag kannában szállítjuk.

Megjegyzés

A szennyezett víz elvezetésével kapcsolatos mindenkori települési előírások betartása kötelező! Ez a termékismertető csak tájékoztató jellegű. Nagyobb felületű felhasználás előtt bizonyosodjon meg arról, hogy a felhasználás feltételei biztosítják-e az optimális végeredményt! A szakszerűtlen felhasználásból eredő károkért felelősséget nem vállalunk. Felhasználói tanfolyamon való részvétellel és technikai segítséggel kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésükre.