Graffiti eltávolító szerek

TENSID AGS® 60 (3660)

Graffiti sziluett eltávolító porózus felületekhez. (árnyékeltávolító)

A TENSID AGS60 graffiti árnyékok eltávolítására alkalmas porózus felületekről. Pl: csempefugából

A TENSID AGS60 eltávolítót ecsettel a felületre felhordjuk, majd hatni hagyjuk. Rövid idő elteltével oldódnak a graffiti festékmaradványok, és nagynyomású mosóval lemoshatóak lesznek.

Termékinformációk

TENSID AGS® 60 (3660)

Graffiti sziluett eltávolító porózus felületekhez

Felhasználható graffiti- és festékmaradványok eltávolításhoz – kül- és beltéri felületek kezelésére egyaránt alkalmazható – graffiti eltávolítóval kezelt, elsősorban porózus felületek utókezeléséhez – biológiailag lebomlik. (OECD Guidline 302B Zahn-Wellens/EMPA teszt szerint)

UBA-Nr.: 3750 – 0006

Felhasználási terület

Az AGS® 60 graffiti árnyék eltávolító olyan graffiti- és festékmaradványok eltüntetésére alkalmas, melyek graffiti eltávolító használata után a kezelt felületen maradtak. Az AGS® 60 főleg a következő abszorpciós hatású felületek utótisztítására alkalmas:

 • Gránit, kvarc, porfír, dolomit, márvány, mészkő
 • Pala, beton, tégla, csempe, kő
 • Homokkő, mozaikpadló, porózus vakolat, klinker
 • Fa, fém
 • Nem szerves festékkel kezelt felületek
  Ne alkalmazzuk olyan puha felületeken, mint pl. az alumínium!
  Felhasználás előtt egy kevésbé látható felületen próbatisztítást kell végezni!

Felhasználási útmutató

Az AGS® 60 graffiti árnyék eltávolítót puha ecsettel a még nedves felületre felhordjuk. A szert 0,5 – 2 percig hatni hagyjuk. Amikor a festék feloldódott, a felületet gőzborotvával lemossuk. A mosásnál a vízhőfok 70 C°, a nyomás pedig 150 Bar legyen. A nyomást a felület tulajdonságaitól függően változtathatjuk. Amennyiben szükséges az eljárást meg kell ismételni.

Megjegyzés fém felületek kezeléséhez

Fém felületeknél a szert csak nagyon rövid ideig hagyjuk hatni. Ebben az esetben is csökkenhet a hatásfok, amennyiben a mosóvíz nyomását túl magasra állítjuk. Ebben az esetben kedvezőbb eredményt érhetünk el, ha öblítés közben szivaccsal, vagy puha törlőkendővel áttöröljük a kezelt felületet. Az AGS® 60 korrozív anyag, megtámadja a fém felületeket, ezért használatakor is csak műanyag edényt használjunk!

Jellemzők

 • Az AGS® 60 graffiti árnyék eltávolító híg, aranybarna, oldószerszagú folyadék.
 • FIGYELEM! Az AGS® 60 korrozív és maró hatású !
 • Az AGS® 60 az OECD Guidline 302B Zahn-Wellens/EMPA teszt szerint biológiailag lebomlik.
 • Fajlagos tömege: 1,0 Kg / Liter.
 • Az AGS® 60 pH értéke 14.
 • A szer 10 – 20 % Káliumhidroxidot tartalmaz.

Biztonsági előírások

Mivel az AGS® 60 korrozív hatású, ezért kerülni kell a fémekkel való hosszabb, közvetlen érintkezését. Az AGS® 60 használatakor védőöltözet, gumi védőkesztyű és védőszemüveg viselése főleg gőzborotvás tisztítás esetén kötelező. Rosszul szellőző területeken (bel térben, állványozott homlokzatok, stb) “A” filterosztályú légzésvédő használandó.

Szállítás és felhasználás

Az AGS® 60 grafiti árnyék eltávolítót áttetsző, 1 és 5 Literes tört fehér műanyag kannában szállítjuk. Kiadósság: felülettől és az eltávolítandó festék mennyiségétől függően 0,2 – 0,5 liter / m2 Mosáshoz felhasznált víz mennyisége: 15 – 20 liter / perc

Tárolás, minőségmegőrzés

Eredeti csomagolásában, lehetőleg száraz, sötét helyen tároljuk. Felbontatlan állapotban minőségét 24 hónapig megőrzi.

Jelölési kötelezettség

A termék jelölésköteles: Szem- és bőrizgató hatású!
Veszélyes szállítmányként való jelölése nem szükséges.

Megjegyzés

A szennyezett víz elvezetésével kapcsolatos mindenkori települési előírások betartása kötelező! Ez a termékismertető csak tájékoztató jellegű. Nagyobb felületű felhasználás előtt bizonyosodjon meg arról, hogy a felhasználás feltételei biztosítják-e az optimális végeredményt! A szakszerűtlen felhasználásból eredő károkért felelősséget nem vállalunk. Felhasználói tanfolyamon való részvétellel és technikai segítséggel kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésükre.